Redis, poistaminen

Tärkein asian Rediksen suhteen on tietää miten sen saa poistettu. Sitä kehutaan paljon, mutta suurin osa kehuista on toisiaan kopioivia juttuja, joiden ainoa tarkoitus on joko esittää mainoksia tai saada pseudosisältöä palveluntarjoajan sivuille.

Rehellisin kommentti, johon minä olen törmännyt etsiessäni tietoa ja vinkkejä kolmikon WordPress, Varnish ja Redis naittamisesta yhteen oli:

Älä käytä Redisiä, ellet ole osaava ammattilainen

Maallikkona on pakko olla samaa mieltä. Siitä ei tule kuin ongelmia. Eikä se mitään nopeuta.

Ubuntussa poistaminen on helppoa.

Ensiksi tyhjennetään cache, koska Redis pitää tiedot tallessa. Minulle on väitetty, että purge hävittää myös levylle kirjoitetun cachen. Mutta kun asensin Rediksen uudestaan, niin sain pari viikkoa vanhan sisällön eteeni ja kaikean hauskan lisäksi vielä WordPressin hallinnassa.

$ sudo redis-cli flushall

Sitten pysäytetään Redis.

$ sudo systemctl stop redis

Ja viimeiseksi vilkutetaan hyvästiksi.

$ sudo apt-get purge --auto-remove redis-server

Kysyttäessä vastataan ’y’ ja se oli sitten siinä.